Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιανικό εμπόριο-ενέργεια πιέζουν τη Wall Street

Ήπια υποχώρηση για Dow Jones και S&P 500, λόγω απογοητευτικών στοιχείων για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιρειών του λιανικού εμπορίου και εν αναμονή των νέων στοιχείων για την ανεργία. Υψηλότερα ο Nasdaq.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται Dow Jones και S&P 500, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για τις πωλήσεις Δεκεμβρίου ορισμένων εκ των κορυφαίων εταιρειών λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ και εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή για την ανεργία.

Αρκετές από τις μεγάλες λιανιεμπορικές εταιρείες δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου, λόγω της χιονοθύελλας που έπληξε τις ΗΠΑ, η οποία στάθηκε εμπόδιο στις καταναλωτικές διαθέσεις των πολιτών.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία ήρθαν σε αντίθεση με τα θετικά στοιχεία για την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, τα οποία και ενίσχυσαν την αισιοδοξία για τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή για την ανεργία από το υπουργείο Εργασίας.

Πιέσεις δέχεται όμως η Wall και από τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα 88,56 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,23% στις 11.695,91 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,19% διαμορφώνεται ο δείκτης S&P 500, στις 1.274,11 μονάδες. Αντιθέτως, κατά 0,34% ενισχύεται ο δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 2.711,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v