Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθουσιώδης υποδοχή του 2011 στη Wall

Σε νέο υψηλό 2 ετών αναρριχήθηκε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του 2011, χάρη στις επενδυτικές ελπίδες για διεθνή οικονομική ανάκαμψη. Σε υψηλό 5 μηνών ο παγκόσμιος ΡΜΙ μεταποίησης.

Σε νέο υψηλό 2 ετών αναρριχήθηκε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του 2011, χάρη στις ελπίδες των επενδυτών ότι θα συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,13% στις 11.708 μονάδες, ο S&P 1,46% στις 1.276 μονάδες, ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 1,94% στις 2.704 μονάδες.

Ευνοϊκή ήταν η στατιστική εικόνα της ημέρας. Για την αμερικανική οικονομία ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ISM βιομηχανίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο επί 17ο επάλληλο μήνα και διαμορφώθηκε στο 57%, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο στα 810,2 δισ. δολάρια.

Θετική εικόνα δημιούργησε για την διεθνή βιομηχανία και η αναρρίχηση του παγκόσμιου δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης στο υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών τον Δεκέμβριο, στο 55,0.

Στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης επικράτησε ανακούφιση για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής μεταποίησης, που εκτιμάται ότι θα απαλύνει τις πιέσεις για αυξήσεις επιτοκίων.

Η ανέλπιστη βελτίωση στην δραστηριότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πρόσθεσε στα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών και ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,25% στις 7.000,10 μονάδες, ενώ ο CAC 1,98% στις 3.890 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America εκτινάσσεται 4% και πλέον μετά την επίτευξη συμφωνίας για συμβιβασμό με τους οίκους Freddie Mac (+8,10%) και Fannie Mae (+10,57%).

Ο τίτλος της Boeing ενισχύεται 1,7% μετά την επιβεβαίωση της σύστασης overweight από την Barclays Capital.

Στον αντίποδα η Intel υποχωρεί 0,5% κατόπιν υποβάθμισης από την Piper Jaffray.

Ο τίτλος της Borders Group καταγράφει βουτιά 20% στον απόηχο της απόφασης άρσης πληρωμών λόγω αναγκών επαναχρηματοδότησης χρεών.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Google, που φημολογείται ότι «ετοιμάζει» ψηφιακή εφημερίδα μέσω συσκευών με το λογισμικό Android.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v