Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Βελτίωση δείκτη ISM βιομηχανίας στο 57

Ο δείκτης ISM βιομηχανίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ στο 57, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο στα 810,2 δισ. δολάρια.

ΗΠΑ: Βελτίωση δείκτη ISM βιομηχανίας στο 57
Ο δείκτης ISM βιομηχανίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ επί 17ο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 57%.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο κρίσιμος δείκτης που καταγράφει τα επίπεδα δραστηριότητας της αμερικανικής βιομηχανίας θα διαμορφωθεί στο 57,5%. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης ISM είχε διαμορφωθεί στο 56,6%.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν αντίστοιχοι δείκτες για την Ασία, που έδειξαν ελαφρά μόνο επιβράδυνση, και την Ευρώπη όπου ο δείκτης ΡΜΙ βιομηχανίας ανήλθε στην ευρωζώνη στο 57,1 τον Δεκέμβριο, από 55,3 τον Νοέμβριο.

Ο παγκόσμιος δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης ανήλθε στο 55,0 τον Δεκέμβριο από 53,9 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η J.P. Morgan από κοινού με την Markit. Στα μεγέθη δεν περιλαμβάνονται τα βρετανικά στοιχεία, που δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, οι κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Ιούνιο, στα 810,2 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v