Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Έχασε 1 εκατ.$ από ακίνητο ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Ο κ. Paulson πούλησε την περασμένη εβδομάδα ένα σπίτι σε πολύ καλή γειτονιά της Ουάσιγκτον, σε τιμή αισθητά χαμηλότερη από όσα που ζητούσε, και κατά 1 εκατ. δολάρια χαμηλότερη απ’όσο είχε πληρώσει.

ΗΠΑ: Έχασε 1 εκατ.$ από ακίνητο ο πρώην ΥΠΟΙΚ
Λίγοι γνωρίζουν καλύτερα από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, πόσο έπληξε η οικονομική κρίση την αμερικανική αγορά ακινήτων.

Και για τον κορυφαίο οικονομικό σύμβουλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ κ. George W. Bush, που έχει επίσης διατελέσει επικεφαλής της Goldman Sachs, το ζήτημα έγινε και πολύ … προσωπικό.

Ο κ. Paulson πούλησε την περασμένη εβδομάδα ένα σπίτι σε πολύ καλή γειτονιά της Ουάσιγκτον, σε τιμή αισθητά χαμηλότερη από εκείνη που ζητούσε, και κατά 1 εκατ. δολάρια χαμηλότερη απ’όσο είχε πληρώσει για να το αγοράσει πριν τέσσερα χρόνια.

Η βίλα που πούλησε ο πρώην υπουργός, βρίσκεται κοντά στο επίσημο μέγαρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πωλήθηκε τον Δεκέμβριο έναντι 3,25 εκατ. δολάρια. Ο κ. Paulson είχε «βγάλει» στην αγορά το σπίτι τον Απρίλιο, ζητώντας αρχικά 4,6 εκατ. δολάρια.

Η αξία του ακινήτου του διολίσθησε 24,4% κατά την διάρκεια της ιδιοκτησίας του κ. Paulson, ο οποίος είχε διαθέσει 4,3 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο 2006 για να το αποκτήσει.

Σε όλο το έθνος, οι τιμές των σπιτιών μειώθηκαν 29,3%, αλλά στην περιφέρεια που βρίσκεται το ακίνητο, οι τιμές υποχώρησαν μόνο 5,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v