Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα υψηλά 2ετίας κινείται η Wall Street το 2011

Η αισιοδοξία για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και η εύρωστη άνοδος στα χρηματιστήρια Ασίας και Ευρώπης, στηρίζουν την Wall στα υψηλότερα επίπεδα 2 ετών στην πρώτη συνεδρίαση του 2011.

Η αισιοδοξία για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και η εύρωστη άνοδος στα χρηματιστήρια Ασίας και Ευρώπης, στηρίζουν την Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα 2 ετών στην πρώτη συνεδρίαση του 2011.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,96% στις 11.688 μονάδες, ο S&P 1,23% στις 1.273 μονάδες, ο Nasdaq με κέρδη 1,78% στις 2.700 μονάδες.

Στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης επικράτησε ανακούφιση για την επιβράδυνση της ανάπτυξης της κινεζικής μεταποίησης, που εκτιμάται ότι θα απαλύνει τις πιέσεις για αυξήσεις επιτοκίων.

Η ανέλπιστη βελτίωση στην δραστηριότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πρόσθεσε στα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών και ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,25% στις 7.000,10 μονάδες, ενώ ο CAC 1,98% στις 3.890 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω αργίας.

Την μεγαλύτερη άνοδο στις ευρωπαϊκές συναλλαγές καταγράφουν οι κλάδοι αυτοκινήτων και τεχνολογίας.

Στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης ISM βιομηχανίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ στο 57, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο στα 810,2 δισ. δολάρια.

Οι προσδοκίες είναι θετικές για τις, πολλές, στατιστικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας στις ΗΠΑ, και ειδικά για τα μεγέθη απασχόλησης, που κοινοποιούνται την Παρασκευή.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 4% μετά την επίτευξη συμβιβαστικής συμφωνίας για αποζημιώσεις στην Freddie Mac και την Fannie Mae.

Ο τίτλος της Borders Group καταγράφει βουτιά 20% στον απόηχο της απόφασης άρσης πληρωμών λόγω αναγκών επαναχρηματοδότησης χρεών.

Ο τίτλος της Boeing ενισχύεται 1,7% μετά την επιβεβαίωση της σύστασης overweight από την Barclays Capital.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Google, που φημολογείται ότι «ετοιμάζει» ψηφιακή εφημερίδα μέσω συσκευών με το λογισμικό Android.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v