Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιές 130 δισ. δολ. από τις φυσικές καταστροφές

Το κόστος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές αυξήθηκε για τις ασφαλιστικές κατά τα δύο τρίτα σε σχέση με το 2009κι έφτασε στα 37 δισ. δολάρια πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Munich Re.

Ζημιές 130 δισ. δολ. από τις φυσικές καταστροφές
Το κόστος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές αυξήθηκε για τις ασφαλιστικές κατά τα δύο τρίτα σε σχέση με το 2009 κι έφτασε στα 37 δισ. δολάρια πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στον κόσμο, Munich Re.

Οι ζημίες που καλύπτονται από ασφαλιστικά συμβόλαια ήταν υψηλότερες από τον ετήσιο μέσο όρο των 35 δισ. δολ. της τελευταίας 10ετίας. Το 2009 οι ασφαλισμένες ζημίες είχαν ανέλθει στα 22 δισ. δολ.

Συνολικά οι ζημίες από τις φυσικές καταστροφές υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι κι έφτασαν στα 130 δισ. δολ. το 2010.

Σε αριθμό οι φυσικά καταστροφές στον πλανήτη αυξήθηκαν στις 950 από 900 το 2009, ενώ το 90% των φαινομένων της περασμένης χρονιάς σχετίστηκαν με τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την Munich Re.

Οι σεισμοί στην Αϊτή, την Χιλή και την κεντρική Κίνα, ο καύσωνας στην Ρωσία και οι πλημμύρες στο Πακιστάν ήταν φαινόμενα κατηγορίας «μεγάλων φυσικών καταστροφών.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v