Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμφισβήτητο Νο1 οι ΗΠΑ στο διεθνές real estate

Οι ξένοι επενδυτές κατέταξαν, με απόσταση, τα εμπορικά ακίνητα των ΗΠΑ ως την Νο1 επένδυση του διεθνούς real estate για την φετινή χρονιά και θεωρούν την αγορά την καλύτερη ευκαιρία σε προοπτικές βελτίωσης αξιών.

Αναμφισβήτητο Νο1 οι ΗΠΑ στο διεθνές real estate
Οι ξένοι επενδυτές κατέταξαν, με απόσταση, τα εμπορικά ακίνητα των ΗΠΑ ως την Νο1 επένδυση του διεθνούς real estate για την φετινή χρονιά και θεωρούν την αγορά την καλύτερη ευκαιρία από πλευράς βελτίωσης αξιών, σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ επενδυτών του παγκόσμιου real estate.

Στην κατάταξη για τις χώρες που θεωρούνται οι καλύτεροι στόχοι επενδύσεων σε ακίνητα το 2011, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν τετραπλάσιες ψήφους από το Νο2, την Βρετανία, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Association of Foreign Investors in Real Estate (AFIRE).

Περίπου 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν οι καλύτερες ευκαιρίες για αυξήσεις τιμών, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 10% που κατατάσσει την Κίνα στο Νο2, από αυτή την άποψη. Στο κορύφωμα της φούσκας το 2006, μόνο 23% θεωρούσαν τις ΗΠΑ το Νο1.

Πάντως η επιλογή των τύπων επενδύσεων δείχνει επίσης ότι οι επενδυτές δεν είναι αισιόδοξοι για βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Οι ξένοι επενδυτές κατατάσσουν ως Νο1 επιλογή τα διαμερίσματα, Νο2 τα ακίνητα λιανικού εμπορίου και Νο3 τα ξενοδοχεία. Τα γραφεία, που συνήθως είναι από τις ευνοούμενες τοποθετήσεις των θεσμικών επενδυτών, κατατάσσονται Νο4 εξαιτίας των προβλέψεων για παρατεταμένη ανεργία, ενώ οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν επανέλθει στο προσκήνιο.

Οι επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα διαθέτουν πάνω από 627 δισ. δολ. σε διεθνείς επενδύσεις real estate, εκ των οποίων τα 265 δισ. δολ. στις ΗΠΑ. Το 72% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στις ΗΠΑ το 2011.

Μεταξύ των αμερικανικών πόλεων, η πιο «αγαπημένη» των επενδυτών είναι η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, ενώ σε αρκετή απόσταση ακολουθεί στο Νο3 η Βοστόνη.

Στον υπόλοιπο πλανήτη, στην θέση Νο3 κατατάσσεται η Γερμανία, ενώ η Κίνα ανέρχεται στο Νο4 από Νο5 πέρσι. Η Γαλλία, αντίθετα διολίσθησε στο Νο5.

Μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών, η Βραζιλία εκτόπισε την Κίνα ως Νο1 επιλογή, ενώ η Κίνα κατέλαβε το Νο2 και η Ινδία το Νο3. Στην τέταρτη θέση ανήλθε το Βιετνάμ που εκτόπισε το Μεξικό στην 5η θέση. Η Ρωσία, που ήταν μέσα στις καλύτερες 5 μεταξύ των αναδυόμενων τα δύο τελευταία χρόνια, διολίσθησε στην 10η θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v