Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες ντύθηκαν γιορτινά στη Wall

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών αλλά και τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας χάρισαν κέρδη στη Wall Street κατά τη πρώτη συνεδρίαση του 2011. Kέρδη στις αγορές Παρισιού και Φρανκφούρτης.

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών αλλά και τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας χάρισαν κέρδη στη Wall Street. Kέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν κυρίως οι τραπεζικές μετοχές με την Bank Of America να καταγράφει κέρδη άνω του 5% μετά την ανακοίνωση ότι προτίθεται να λύσει τις "διαφορές" που αντιμετωπίζει με τις Freddie Mac και Fannie Mae. Κέρδη άνω του 3% σημείωσε και η JP Morgan. Λίγο πριν το κλείσιμο από τις μετοχές του Dow Jones μόνο τρεις σημείωσαν πτώση

Σε θετικό έδαφος και οι μετοχές του εκδοτικού οίκου Barnes & Nobles με αφορμή την υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας την περίοδο των εορτών, ενώ κέρδη κατέγραψε και η Apple με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να υπερβαίνει για πρώτη φoρά τα 300 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία ο δείκτης ISM βιομηχανίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ επί 17ο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 57.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο κρίσιμος δείκτης που καταγράφει τα επίπεδα δραστηριότητας της αμερικανικής βιομηχανίας θα διαμορφωθεί στο 57,5. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης ISM είχε διαμορφωθεί στο 56,6.

Εν τω μεταξύ ήπια άνοδος σημείωσε η τιμή του πετρελαίου καθώς ενισχύθηκε 0,2%, στα 92,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.422 δολ/ανά ουγκιά με κέρδη 0,11%.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 0,6%, στα 1,69 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της , ενισχύθηκε κατά 0,73%, στα 26,09 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.670 μονάδες με κέρδη 0,81%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,46%, στις 2.691 μονάδες. Ανοδος 1,13% για τον S&P 500, στις 1.272 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε 1,09% υψηλότερα στις 6.989,74 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 2,53% στις 3.900 μονάδες. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v