Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται εορταστικό κλίμα σε Wall, ευρωαγορές

Σε εορταστικό κλίμα παραμένουν οι διεθνείς αγορές στην πρώτη "πλήρη" συνεδρίαση του νέου έτους, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στα desks με λίγη μεγαλύτερη αισιοδοξία για την διεθνή οικονομία.

Σε εορταστικό κλίμα παραμένουν οι διεθνείς αγορές στην πρώτη «πλήρη» συνεδρίαση του νέου έτους, όπου επιστρέφουν σε λειτουργία μεγάλα χρηματιστηριακά κέντρα όπως του Τόκιο και του Λονδίνου.

Οι όγκοι των συναλλαγών ενισχύονται καθώς οι traders επιστρέφουν στα desks τους και οι fund managers αρχίζουν να εφαρμόζουν τις στρατηγικές της καινούργιας χρονιάς.

Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία και την ευρύτερη διεθνή ανάκαμψη, και το πετρέλαιο πλησιάζει τα υψηλά 27 μηνών.

Στην Wall Street ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 11.674 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,32% στις 1.267 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,26% στις 2.684 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Εύρωστα είναι τα κέρδη για τις αγορές της Βρετανίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας που δεν λειτούργησαν χθες και «αποκαθιστούν» τα χθεσινά κέρδη των διεθνών χρηματιστηρίων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,2% πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 6.000 μονάδες στις 6.029 μονάδες, ο DAX αποκομίζει κέρδη 0,23% στις 7.005 μονάδες, ενώ ο CAC 0,83% στις 3.933 μονάδες.

Εξαίρεση στο διεθνές θετικό κλίμα οι μετοχές της Αυστραλίας, εξαιτίας των επιπτώσεων των πλημμυρών στο Κουίνσλαντ σε επιχειρήσεις, ειδικά ασφαλιστικές.

Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα οικονομικά δεδομένα που θα ανακοινωθούν, καθώς και την κοινοποίηση των πρακτικών της πρόσφατης συνεδρίασης της Fed.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, εν αναμονή των μεγεθών πωλήσεων Δεκεμβρίου.

Η μετοχή της ΒΡ στις ΗΠΑ ενισχύεται 2,3% μετά τις φήμες ότι η Royal Dutch Shell μελέτησε προσφορά εξαγοράς της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v