Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Τρία επενδυτικά ναρκοπέδια

Μεγάλο ναρκοπέδιο χαρακτηρίζει τις επενδύσεις στα εμπορεύματα το τρέχον έτος ο επικεφαλής της HSBC private Bank Αsia, Ar. Mahendran, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως βασικούς κινδύνους τον πληθωρισμό.

HSBC: Τρία επενδυτικά ναρκοπέδια
Μεγάλο ναρκοπέδιο χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις στα εμπορεύματα το τρέχον έτος ο επικεφαλής της HSBC private Bank Αsia, Ar. Mahendran, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως βασικούς κινδύνους για τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών τον πληθωρισμό και τα αυξημένα κυβερνητικά ελλείμματα.

Ο τραπεζίτης σε συνέντευξη στο CNBC αναφέρει την αύξηση της τιμής του χρυσού κατά 30% το 2010 ως παράδειγμα της ξέφρενης ανόδου των τιμών των εμπορευμάτων.

«Κάποια στιγμή οι κυρίες στην Ινδία που αγοράζουν κοσμήματα κάθε φθινόπωρο θα σταματήσουν να το κάνουν. Θα προτιμήσουν να ενεχυριάσουν τα κοσμήματα για να ταΐσουν τις οικογένειές τους, αφού οι τιμές των τροφίμων ανεβαίνουν», εκτιμά ο κ. Mahendran.

Ο τραπεζίτης της HSBC προβλέπει επίσης ότι όλες οι ισχυρές οικονομίες όπως των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των κρατών της ΕΕ θα δουν τα κρατικά τους χρέη να αυξάνονται σταδιακά.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v