Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία περιορίζει την διορθωση στη Wall

Η βουτιά των εμπορευμάτων πίεσε την Ασία και η "τσουχτερή" δημοπρασία της Πορτογαλίας την Ευρώπη. Ομως η διόρθωση στην Wall περιορίζεται χάρη στα θετικά στοιχεία από απασχόληση και υπηρεσίες.

Η διόρθωση των εμπορευμάτων από τα επίπεδα ρεκόρ πίεσε τα ασιατικά χρηματιστήρια και η «τσουχτερή» δημοπρασία της Πορτογαλίας τις ευρωαγορές, ενώ η Wall Street αντιδρά με ηπιότερη διόρθωση, χάρη στην πολύ ευχάριστη έκπληξη από την αγορά εργασίας και τον κλάδο υπηρεσιών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 11.672 μονάδες, ο S&P 0,09% στις 1.269 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,07% στις 2.683 μονάδες.

Η χθεσινή συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη είχε μικτά, σταθεροποιητικά αποτελέσματα για τους βασικούς δείκτες.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατη υποτονικότητα είναι πιθανότατα μια εκτόνωση μετά την εύρωστη εμφάνιση του περασμένου μήνα.

Οι ενδείξεις για την αμερικανική απασχόληση ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς ανακοινώθηκε θεαματική αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (297.000).

Τα κρίσιμα στοιχεία για την αγορά εργασίας θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, με την κοινοποίηση του ποσοστού ανεργίας Δεκεμβρίου.

Σήμερα θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης ISM υπηρεσιών Δεκεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Family Dollar Stores υποχωρεί ασιθητά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η Walgreen πρόκειται να ανακοινώσει μεγέθη στην διάρκεια της συνεδρίασης.

Θετικά αντιδρά και η εταιρία λιπασμάτων Mosaic Co. στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η μεγάλη αύξηση στο κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας επαναφέρει τους φόβους για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και πίεσε σε αισθητή διόρθωση τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πολυήμερη άνοδό τους.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,56% ενώ ο DAX εμφανίζει απώλειες 1,56% στις 6.866 μονάδες και ο CAC 1,4% στις 3.861 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης τιμών στην Λισαβόνα υποχωρεί 1,05%. Η Πορτογαλία πλήρωσε ακριβό επιτόκιο 3,686% στην δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων, την πρώτη κρίσιμη δοκιμασία του 2011 για την ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v