Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ροζ χρεοκοπία για την Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι

Την υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας αιτείται η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αστρονομικό κόστος των αποζημιώσεων προς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ροζ χρεοκοπία για την Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι
Την υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας αιτείται η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αστρονομικό κόστος των αποζημιώσεων προς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Στο σχετικό έγγραφο, η αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι αναφέρει ότι έχει χρέη 50 εκατ. δολαρίων ενώ έχει ήδη πληρώσει 29 εκατ. δολ. τα τελευταία 20 χρόνια «για να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την τραγωδία», όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Τζερόμ Λίστεκι.

Η κίνηση αυτή σημειώνεται διότι ιερείς-δράστες «κακοποίησαν σεξουαλικά ανήλικους», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολές στους δικηγόρους της να αιτηθούν την αναδιοργάνωση της βάσει του Άρθρου 11 βάσει του νόμου των ΗΠΑ για τις χρεοκοπίες.

Ο αρχιεπίσκοπος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα «δραματικό βήμα», αλλά εξέφρασε την «ελπίδα» ότι η εξέλιξη θα φέρει «την επίλυση και το κλείσιμο» των σε βάρος της διεκδικήσεων και «την ευκαιρία για μια νέα αρχή». Δεν διευκρίνισε πόσα θύματα έλαβαν αποζημιώσεις ούτε πόσο μέρος από το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα.

Σημειώνεται, ότι πρόκειτια για την όγδοη αρχιεπισκοπή στις ΗΠΑ, που ζητά να υπαχθεί στους όρους του Άρθρου 11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v