Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών 1,4%

Αύξηση των παραγγελιών ανακοίνωσε η Eurostat για τον βιομηχανικό κλάδο ευρωζώνης, ενώ παράλληλα ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβεβαιώνει την απαρχή δημιουργίας πληθωριστικών πιέσεων στην Γηραιά Ήπειρο.

ΕΕ: Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών 1,4%
Συγκεχυμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται από τα νέα στοιχεία της Eurostat για τον βιομηχανικό κλάδο ευρωζώνης, ενώ παράλληλα ο δείκτης τιμών παραγωγού επιβεβαιώνει την απαρχή δημιουργίας πληθωριστικών πιέσεων στην Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες ευρωζώνης αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 14,8% έναντι πρόβλεψης όμως, για σαφώς μεγαλύτερη ενίσχυση κατά 17% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Η απογοήτευση αυτή όμως, αποδίδεται σε πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων Σεπτεμβρίου, ενώ αντιθέτως, τα στοιχεία Οκτωβρίου ήταν κάπως καλύτερα των προβλέψεων.

Συγκεκριμένα, η Eurostat αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία Σεπτεμβρίου, τοποθετώντας την μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών (σε μηνιαία βάση) στο -4,2% έναντι αρχικής εκτίμησης στο -3,8%.

Για τον Οκτώβριο, η Eurostat ανακοίνωσε αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών σε μηνιαία βάση κατά 1,4%, έναντι πρόβλεψης στο 1%.

Ως προς τον δείκτη τιμών παραγωγού, ευρωζώνης ενισχύθηκε τον Νοέμβριο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα και με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση ωστόσο, ο πληθωρισμός παραγωγού ανέρχεται στο 4,5%, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – περιορίζονταν στο 4,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v