Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στα υψηλά 2 ετών για τη Wall

Ήπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να παραμένουν στα υψηλά διετίας και τον τζίρο να ενισχύεται. Στήριξη από τα θετικά macro και τα πρακτικά της Fed. Ισχυρή πτώση για πετρέλαιο - χρυσό.

Ήπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να παραμένουν στα υψηλά διετίας και τον τζίρο να ενισχύεται.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,17% στις 11.690 μονάδες, ο S&P υποχώρησε 0,13% στις 1.270 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε απώλειες 0,38% στις 2.684 μονάδες. Σημειώνεται ότι η Wall Street αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Η αγορά κινήθηκε υψηλότερα μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Federal Reserve, όπου αποτυπώνεται η εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για ήπια βελτίωση στην οικονομία και η διάθεση διατήρησης του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Οι όγκοι των συναλλαγών εμφανίστηκαν ενισχυμένοι σήμερα, καθώς οι traders επιστρέφουν στα desks τους και οι fund managers αρχίζουν να εφαρμόζουν τις στρατηγικές της καινούργιας χρονιάς.

Η ανακοίνωση στις ΗΠΑ της ανέλπιστης αύξησης 0,7% στις παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια ειχε θετική επίδραση και περιόρισε την αρχική διόρθωση των βασικών δεικτών.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, εν αναμονή των μεγεθών πωλήσεων Δεκεμβρίου.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη εμφάνισε ο τίτλος της ΒΡ μετά τις φήμες ότι η Royal Dutch Shell μελέτησε προσφορά εξαγοράς της.

Πιέσεις άσκησαν στον S&P 500 οι επιχειρήσεις λιανικής τροφίμων μετά την υποβάθμιση από την BMO της Safeway (-3,9%) της Vitamin Shoppe (-4,5%) και της Whole Foods Market (-3,1).

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης υποχωρούσε 1,49%, στα 1,66 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της , σημείωνε απώλειες 1,5% στα 25,64 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ οδήγησε το πετρέλαιο κάτω από τα 90 δολάρια με απώλειες 2,4% ενώ έντονη πτώση 3,1% κατέγραψε και ο χρυσός, στα 1.378 δολάρια.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE  έφτασε να ενισχύεται έως 2,5% ενώ έκλεισε με κέρδη 1,93% στις στις 6.013,87 μονάδες, πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 6.000 μονάδων.

Ο DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε με διόρθωση 0,21% στις 6.975 μονάδες, και ο CAC με άνοδο 0,39% στις 3.916,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v