Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση στηρίζει την Wall Street

Η διολίσθηση της ανεργίας στο 9,4% επικυρώνει τις ελπίδες βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζοντας σε σταθεροποίηση την Wall και αφαιρώντας τις περισσότερες πιέσεις από τις ευρωαγορές.

Η διολίσθηση της ανεργίας στο 9,4% στα χαμηλότερα επίπεδα 19 μηνών, επικυρώνει τις ελπίδες βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζοντας σε σταθεροποίηση την Wall και αφαιρώντας τις περισσότερες πιέσεις από τις ευρωαγορές.

Μετά από θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,13% στις 11.682 μονάδες, ο S&P 0,23% στις 1.270 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22 στις 2.703 μονάδες.

Οι θέσεις εργασίας στην αμερικανική αγορά εργασίας αυξήθηκαν κατά 113.000 ενώ το μέγεθος του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκε δείχνοντας αύξηση 71.000. Το ποσοστό της ανεργίας, που προκύπτει από ξεχωριστή έρευνα μεταξύ των νοικοκυριών, διολίσθησε στο 9,4% στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2009 και με την μεγαλύτερη πτώση σε μια δεκαετία και πλέον.

Τα μεγέθη δείχνουν ότι 14,5 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν χωρίς δουλειά. Το κρίσιμο ποσοστό της ανεργίας παραμένει πάνω από το 9% από τον Μάιο 2009 ή 20 μήνες, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα από τον β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Από το επιχειρηματικό επίπεδο, η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Borders Group εκτινάσσεται 18% συζητά αναδιοργάνωση.

Η εταιρία ένδυσης Liz Claiborne βουλιάζει 19% κατόπιν υποβάθμισης των προβλέψεων εσόδων β΄εξαμήνου.

Οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη εξακολουθούν να προκαλούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά οι περισσότερες απώλειες για τους βασικούς δείκτες περιορίστηκαν μετά το θετικό άνοιγμα της αγοράς της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,46% στις 5.991 μονάδες, ενώ ο DAX "γύρισε" θετικά και κινετίαι 0,24% υψηλότερα στις 6.998 μονάδες, και ο CAC υποχωρεί 0,22% στις 3.895 μονάδες.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης, Jean-Claude Trichet αύξησε τις πιέσεις προς της κυβερνήσεις για συγκράτηση των δαπανών και δημοσιονομική προσαρμογή, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν θα στηρίζει «ανεύθυνες» πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v