Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση 3,1% εμπορικών πωλήσεων Δεκεμβρίου

Οι πωλήσεις των κορυφαίων ομίλων λιανεμπορίου των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες της Wall τον Δεκέμβριο, αλλά πάντως ο κλάδος και πάλι πέτυχε να καταθέσει την καλύτερη εμφάνισή του από το 2006.

ΗΠΑ: Αύξηση 3,1% εμπορικών πωλήσεων Δεκεμβρίου
Οι πωλήσεις των κορυφαίων ομίλων λιανεμπορίου των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες της Wall Street τον Δεκέμβριο, αλλά πάντως ο κλάδος και πάλι πέτυχε να καταθέσει την καλύτερη εμφάνισή του από το 2006 κατά τους δύο μήνες της εμπορικής περιόδου εορταστικών αγορών.

Το International Council of Shopping Centers, που καταγράφει τις μηνιαίες πωλήσεις 32 αλυσίδων λιανεμπορίου, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης πωλήσεων Δεκεμβρίου αυξήθηκε 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν καλύτερη εμφάνιση, με βελτίωση 3,5%.

Ο δείκτης πωλήσεων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου αυξήθηκε 4% με την καλύτερη εμφάνιση σε τέσσερα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις στα Macy’s και Bloomingdale στο δίμηνο αυξήθηκαν 4,6% ενώ στην φθηνότερη ανταγωνιστική JC Penney 5,7%.

Οι πωλήσεις των νεανικών American Eagle και Aero-postale, μειώθηκαν 11% και 5% τον Δεκέμβριο ενώ οι πωλήσεις της εκπτωτικής Target αυξήθηκαν μόνο 0,9% τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν ενδείξεις ότι οι πιο εύποροι Αμερικανοί έχουν αρχίσει και πάλι σημαντικές δαπάνες, με αποτέλεσμα το εμπόριο στα πιο «ακριβά» μαγαζιά να έχει καλύτερη εμφάνιση από τον μέσο όρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v