Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική επαναφορά Wall λόγω Ιαπωνίας και Alcoa

Η ανακούφιση για την ιαπωνική βοήθεια στην εκτόνωση της ευρωπαϊκής κρίσης επαναφέρει τα θετικά πρόσημα σε Wall και ευρωαγορές. "Ανοιξε τον χορό" της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q4 η Alcoa.

Η σχετική εκτόνωση των φόβων για την κρίση χρεών της ευρωζώνης, μετά την δέσμευση της Ιαπωνίας να αγοράσει ομόλογα της περιφέρειας, και η αφομοίωση των αποτελεσμάτων της Alcoa για το δ΄τρίμηνο επαναφέρουν σε θετικά πρόσημα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 11.689 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,49% στις 1.275 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,41% στις 2.719 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa, που περιλαμβάνεται στα blue chips του Dow, επέστρεψε σε κερδοφορία στο δ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με αύξηση πωλήσεων 4%. Ο κολοσσός του αλουμινίου παραδοσιακά "ανοίγει τον χορό" των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων ΗΠΑ και Ευρώπη.ς

Στις υπόλοιπες εξελίξεις από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q4, οι τίτλος της κατασκευαστικής Lennar αποκομίζει κέρδη σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Η Sears Holdings ενισχύεται 6% μετά την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου.

Ο τίτλος της Advanced Micro Devices διολισθαίνει αισθητά μετά την ανακοίνωση παραίτησης του επικεφαλής του τεχνολογικού ομίλου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν δυνατή ανάκαμψη μετά τις αισθητές διήμερες απώλειες, μετά την υπόσχεση της Ιαπωνίας, που ακολουθεί ανάλογη δέσμευση της Κίνας, να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρεών, αγοράζοντας ομόλογα που εκδίδει το European Financial Stability Facility.

Ο δείκτης FTSE αποκομίζει κέρδη 0,94% στις 6.025 μονάδες, ο DAX 0,72% στις 6.906 μονάδες, ενώ ο CAC 0,93% στις 3.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v