Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα deals συγκρατούν την πτώση στην Wall

Τα προβλήματα χρεών στην ευρωζώνη πιέζουν επί 3η συνεδρίαση την Wall, αν και η προσμονή του Q4 της Alcoa και τα μεγάλα deals της ημέρας περιορίζουν τις απώλειες. Έντονη πτώση στις ευρωαγορές.

Τα προβλήματα χρεών στην ευρωζώνη, ασκούν πιέσεις επί 3η συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη επικεντρώνεται τώρα στην Πορτογαλία, η οποία πιέζεται να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε-ΔΝΤ, ώστε να μην μεταδοθεί η κρίση και σε άλλες, ακόμη μεγαλύτερες, χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία.

Η προσμονή της έναρξης της περιόδου επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, από την Alcoa, καθώς και οι μεγάλες εξαγορές και συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, συγκρατούν πάντως την πτώση στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 11.626 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.267 μονάδες, ο Nasdaq 0,23% στις 2.697 μονάδες.

Ο Dow ενισχύθηκε 0,8% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας με άνοδο επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα

Οι επενδυτές αναμένουν για την συνέχεια την εταιρία - κολοσσό του αλουμινίου Alcoa, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Q4, του τελευταίου τριμήνου του 2010, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον χώρο των εξαγορών και συγχνεύσεων.

Η DuPont ανακοίνωσε ότι έκλεισε η συμφωνία εξαγορά της Danisco, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 25% στο χρηματιστήριο της Δανίας.

Η αμερικανική Duke Energy επιβεβαίωσε ότι θα συγχωνευτεί με την Progress Energy, που ενισχύεται 1,7%.

Ο τίτλος της βρετανικής ΒΡ στην Νέα Υόρκη διολισθαίνει 2% μετά την ανακοίνωσης διακοπής, λόγω διαρροής, της λειτουργίας συστήματος αγωγών της Αλάσκας, με αποτέλεσμα το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στην περιφέρεια.

Διορθωτικές πιέσεις ώθησαν χαμηλότερα τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ στην Ευρώπη επικράτησαν έντονες απώλειες καθώς η Πορτογαλία δείχνει να γίνεται η επόμενη χώρα που θα προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης για να αντιμετωπίσει την κρίση χρεών.

Την Τρίτη η Πορτογαλία έχει προγραμματιστεί να διεξάγει κρίσιμη δημοπρασία ομολόγων, ενώ θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς ξεκινά μια περίοδος βαριά «φορτωμένη» σε ομολογιακές εκδόσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,47% χαμηλότερα στις 5.956,30 μονάδες, ο DAX 1,31% στις 6.857,06 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,64% στις 3.802,03 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Λισαβόνας εμφάνισε απώλειες 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v