Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο προϋπολογισμό ζητεί ο βασιλιάς του Βελγίου

Ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Βελγίου να συνθέσει νέο προϋπολογισμό, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στους στόχους της.

Νέο προϋπολογισμό ζητεί ο βασιλιάς του Βελγίου
Ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ ζήτησε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Βελγίου να συνθέσει νέο προϋπολογισμό, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στους στόχους της, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Το Βέλγιο έχει μείνει χωρίς επίσημο κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές του Ιουνίου, εξαιτίας διαφορών ανάμεσα στους πολιτικούς του ολλανδόφωνου βορρά και του γαλλόφωνου νότου.

Το yield του 10ετούς βελγικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στις 138 μ.β. περίπου ή 1,38% σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό, προσεγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ του Νοεμβρίου.

Ο βασιλιάς ζήτησε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Yves Leterme να σχεδιάσει έναν προϋπολογισμό 2011 που να προβλέπει πτώση του ελλείμματος κάτω από το 4,1% του ΑΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v