Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρήσεις από Goldman για ανεξάρτητο hedge fund

Το τελευταίο μεγάλο team στο proprietary trading της Goldman Sachs αποχωρεί από την τράπεζα προκειμένου να ξεκινήσει ανεξάρτητο hedge fund, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Αποχωρήσεις από Goldman για ανεξάρτητο hedge fund
Το τελευταίο μεγάλο team στο proprietary trading της Goldman Sachs αποχωρεί από την τράπεζα προκειμένου να ξεκινήσει ανεξάρτητο hedge fund, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ομάδα, υπό την ηγεσία των κ.κ. Daniele Benatoff και Ariel Roskishas, έχει ήδη αναλάβει επένδυση από το ευρωπαϊκό hedge fund Brummer & Partners ύψους 300 εκατ. δολαρίων. Το νέο hedge fund θα έχει έδρα στο Λονδίνο.

Η Goldman, καθώς και άλλες τράπεζες της Wall Street, έχουν αρχίσει να «ξεφορτώνονται» τα proprietary trading desks, εξαιτίας του "κανόνα του Volcker" που εφαρμόζεται πλέον στην αμερικανική αγορά και επιβάλλει περιορισμό των δραστηριοτήτων που αφορούν τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας.

Για να ανταποκριθούν οι τράπεζες μελετούν επιλογές όπως «μεταμόρφωση» των desks σε ξεχωριστά hedge funds ή μετακίνησή τους στους βραχίονες asset management.

Ήδη, ο «αστέρας» trader της Goldman, Morgan Sze, τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολ. για ασιατικό hedge fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v