Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλύτερη διαφάνεια "υπόσχεται" η Goldman Sachs

Περισσότερες πληφορορίες θα μοιράζεται πλέον η Goldman Sachs για τις τοποθετήσεις της και τις πηγές εσόδων της, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της επενδυτικής που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μεγαλύτερη διαφάνεια υπόσχεται η Goldman Sachs
Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές της και για τις πηγές κερδών της θα δημοσιοποιεί εφεξής η Goldman Sachs, η επενδυτική τράπεζα που έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική και το καλοκαίρι παραδέχτηκε ότι απέκρυπτε πληροφορίες από τους επενδυτές.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, η Goldman Sachs θα κοινοποιήσει σύντομα τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της κυρίως ως προς τις ροές των εσόδων, τα έσοδα από trading αλλά και τις επενδύσεις της.

Επισημαίνεται πως τον Ιούλιο ο οίκος κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό 550 εκατ. δολ. και παραδέχτηκε ότι διέπραξε "λάθος" αποκρύπτοντας πληροφορίες από τους επενδυτές. Τότε, όρισε επιτροπή εσωτερικού ελέγχου, της οποίας τα πορίσματα περιλαμβάνονται στην 63σέλιδη έκθεση, που θα ορίζει τις πληροφορίες, τις οποίες θα μοιράζεται πλέον με τους επενδυτές, όπως και τις ευρύτερες πρακτικές επικοινωνίας της επενδυτικής τράπεζας. 

Η νέα μέθοδος θα ισχύσει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου, την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v