Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Angela Merkel σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στην Κύπρο, η καγκελάριος Angela Merkel έφτασε σήμερα στη Λευκωσία για επίσημες συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.

Η Angela Merkel σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο
Πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στην Κύπρο, η καγκελάριος κ. Angela Merkel βρίσκεται στη Λευκωσία για επίσημες συνομιλίες με την κυπριακή ηγεσία.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής περιλαμβάνονται στα θέματα της ατζέντας συνομιλιών των δύο πλευρών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το εάν η κ. Merkel θα ζητήσει από την κυπριακή ηγεσία υποχωρήσεις στο θέμα του απευθείας εμπορίου της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, δηλώνοντας ότι "οι συζητήσεις θα γίνουν στην Κύπρο" και δεν θέλει να τις προκαταλάβει, τονίζοντας ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου αφορά αποκλειστικά στην Κύπρο ως χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Η κ. Merkel θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε, που βρίσκεται στη διαχωριστική γραμμή στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας. Εκεί θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών και από τις δύο πλευρές.

Μετά τη μονοήμερη επίσκεψή της στην Κύπρο, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τη Μάλτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v