Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική υποδοχή του Q4 στην Wall Street

Αισιοδοξία για την περίοδο ανακοινώσεων κερδών δ΄τριμήνου που μόλις ξεκίνησε και η δέσμευση της Ιαπωνίας να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης, εμπνέουν θετικά πρόσημα σε Wall και ευρωαγορές.

Αισιοδοξία για την περίοδο ανακοινώσεων κερδών δ΄τριμήνου που μόλις ξεκίνησε και η δέσμευση της Ιαπωνίας να βοηθήσει, όπως και η Κίνα, στην εκτόνωση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης, ανατρέπουν την 3ήμερη πτώση της Wall Street και εμπνέουν θετικά πρόσημα στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 11.694 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,54% στις 1.276 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,40% στις 2.718 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa, που περιλαμβάνεται στα blue chips του Dow, επέστρεψε σε κερδοφορία στο δ΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με αύξηση πωλήσεων 4%.

Ο κολοσσός του αλουμινίου παραδοσιακά "ανοίγει τον χορό" των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων ΗΠΑ και Ευρώπης.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q4, οι τίτλος της κατασκευαστικής Lennar αποκομίζει κέρδη σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Μεταξύ των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, τόσο η Sears (+6%) όσο και η Tiffany (-0,22%), έκαναν προβλέψεις μελλοντικών πωλήσεων που ήταν καλύτερες των αναμενόμενων.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Advanced Micro Devices διολισθαίνει αισθητά μετά την ανακοίνωση παραίτησης του επικεφαλής του τεχνολογικού ομίλου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφάνισαν δυνατή ανάκαμψη μετά τις αισθητές διήμερες απώλειες, χάρη στην υπόσχεση της Ιαπωνίας, που ακολουθεί ανάλογη δέσμευση της Κίνας, να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρεών, αγοράζοντας ομόλογα τα οποία εκδίδει το European Financial Stability Facility.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,97% στις 6.014 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,23% στις 6.941 μονάδες, ενώ ο CAC 1,58% στις 3.861 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v