Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία άντλησε 7 δισ. σε δημοπρασία εντόκων

Η Ιταλία πέτυχε τον στόχο άντλησης 7 δισ. ευρώ σε δημοπρασία εντόκων. Οι αγορές αναμένουν την αυριανή δημοπρασία της Πορτογαλίας, ενώ την Πέμπτη οι προβολείς στρέφονται στη Μαδρίτη.

Η Ιταλία άντλησε 7 δισ. σε δημοπρασία εντόκων
Σήμερα η Ιταλία πέτυχε τον στόχο άντλησης 7 δισ. ευρώ στη δημοπρασία 12μηνων εντόκων γραμματίων (ΒΟΤ), αν και η ζήτηση ήταν μικρότερη απ' ό,τι στην προηγούμενη δημοπρασία στις 10 Δεκεμβρίου. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 1,635 φορά, ενώ στην προηγούμενη δημοπρασία ο δείκτης κάλυψης είχε ανέλθει στο 2,001. Το επιτόκιο, πάντως, ενισχύθηκε οριακά στο 2,067%, έναντι 2,014% στην προηγούμενη δημοπρασία

Η Ολλανδία επίσης πέτυχε τον στόχο άντλησης 3,25 δισ. ευρώ στη σημερινή δημοπρασία 3ετών τίτλων.

Οι προβολείς στρέφονται πλέον στην Πορτογαλία, η οποία προχωρά αύριο (Τετάρτη 12 Ιανουαρίου) σε δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων με στόχο άντλησης 1,25 δισ. ευρώ.

Την επομένη, η προσοχή των αγορών στρέφεται στην Ισπανία και εκ νέου στην Ιταλία. Η Μαδρίτη θα προχωρήσει σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων με στόχο άντλησης 3 δισ. ευρώ από τις αγορές, ενώ η Ιταλία θα προχωρήσει στη δημοπρασία ομολόγων λήξης του 2015 και του 2026.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v