Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά αποτελέσματα στήριξαν τη Wall

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και η δέσμευση της Ιαπωνίας να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, οδήγησαν υψηλότερα τη Wall Street.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και η δέσμευση της Ιαπωνίας να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, οδήγησαν υψηλότερα τη Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά τα καλύτερα αποτελέσματα από το 2008 της Alcoa έδωσαν θετική πνοή στη Wall από την έναρξη της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα η Alcoa επέστρεψε στην κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους καταγράφοντας αύξηση των πωλήσεων κατά 4%.

Επιπλέον την άνοδο στη Wall στήριξαν τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εταιρίες Sears Holding και Apollo Group με τους τίτλους να ενισχύονται 6,5% και 13% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της Financial Network, Brian Gendreau, “Όλα δείχνουν ότι στο επόμενο διάστημα θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι το δ’ τρίμηνο ήταν μια καλή περίοδος για τις εισηγμένες εταιρίες στη Wall”

Παράλληλα φαίνεται να καθησυχάζουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη –αν και η Πορτογαλία επιμένει ότι δε θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ -μετά τη σαφή δέσμευση της Ιαπωνίας και της Κίνας ότι θα στηρίξουν τα ευρωπαϊκά ομόλογα στις διεθνείς αγορές.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,2% τον Νοέμβριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 1% μετά την αύξηση 1,7% στα αποθέματα τον Οκτώβριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,7% στα 1.383 δολ/oz – κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 δολ.- και αντίστοιχα το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά 2,2% στα 91,20 δολ./βαρέλι.

Από πλευράς ενεργειακών τίτλων η Chevron ενισχύθηκε 1,5% και Exxon Mobil υψηλότερα 0,5%.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 4,7% στα 1,56 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 1,2% στα 25,48 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 11.671,81 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,37% στις 1.274,47 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,33% στις 2.716,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v