Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall μετά το ράλι ανακούφισης ευρωαγορών

Κέρδη αποκομίζει η Wall, σε συνέχεια του ράλι ανακούφισης που επικρατεί στις ευρωαγορές μετά την επιτυχή δημοπρασία της Πορτογαλίας. Πυκνώνουν οι ανακοινώσεις Q4, αναμένεται η έκθεση της Fed για την οικονομία.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο στον απόηχο του ευρωπαϊκού ράλι τιμών, καθώς η Πορτογαλία «πέρασε το τεστ» της ομολογιακής έκδοσης δημιουργώντας αισιοδοξία για κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Μια σειρά επιχειρηματικά αποτελέσματα στην περίοδο ανακοινώσεων κερδοφορίας τριμήνου που διανύουμε και η αναμονή της έκθεσης της Federal Reserve για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 11.731 μονάδες, ο S&P 0,57% στις 1.281 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,36% στις 2.728 μονάδες. Ο Dow, ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips ενισχύθηκε χθες 0,3%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί ράλι ανακούφισης, μετά την επιτυχία της Πορτογαλίας στην έκδοση ομολόγων ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,51% στις 6.044 μονάδες, ο DAX 1,53% στις 7.047 μονάδες, ενώ ο CAC 1,72% στις 3.928 μονάδες.

Ο τίτλος της ισπανικής τράπεζας Santander στις ΗΠΑ εκτινάσσεται 5,8% ενώ της ανταγωνιστικής της BBVA 5%.

Στις ΗΠΑ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση της κεντρικής τράπεζας «Beige Book» για τις οικονομικές συνθήκες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της ITT Corp. αντιδρά με ράλι 10% μετά την ανακοίνωσε ότι η αεροναυπηγική επιχείρηση θα χωριστεί στα τρία.

Η Chevron αποκομίζει ήπια κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι περιμένει ελαφρώς καλύτερα κέρδη δ΄τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Goldman Sachs υποχωρεί 0,51% μετά την υποβάθμισή της από την J.P. Morgan σε neutral από overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v