Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Οι αγορές ακόμη δυσπιστούν για την ΕΕ

Επισημαίνοντας ότι τα spread Ελλάδας και Ιρλανδίας βρίσκονται ακόμη "σε πολύ υψηλά επίπεδα" το τρίτο τη τάξει στέλεχος του ΔΝΤ, κ. Naoyuki Shinohara, υποστηρίζει ότι δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί ο σκεπτικισμός των αγορών.

ΔΝΤ: Οι αγορές ακόμη δυσπιστούν για την ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη νικήσει τον "σκεπτικισμό" των επενδυτών ως προς την κρίση χρέους και την αποφυγή της διασποράς της κρίσης. Αυτό υποστήριξε ο κ. Naoyuki Shinohara, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

"Προς το παρόν, τουλάχιστον, φαίνεται πως ο αντίκτυπος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους σε οικονομίες εκτός ευρωζώνης θα είναι περιορισμένος", δηλώνει ο κ. Shinohara και συμπληρώνει: "Παρ' όλα αυτά, εάν επιδεινωθούν τα ευρωπαϊκά προβλήματα χρέους, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ενδεχομένως να υπάρξουν σημαντικοί πτωτικοί κίνδυνοι".

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ επισημαίνει πως τα spreads των ελληνικών και των ιρλανδικών ομολόγων "παραμένουν πολύ υψηλά, παρά τα πακέτα στήριξης". "Αυτό σημαίνει ότι ο σκεπτικισμός για τη βιωσιμότητα των κρατικών τους τίτλων στην αγορά δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί", εξηγεί και συμπληρώνει: "Είναι βασικό οι χώρες να μειώσουν τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους, αλλά θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά θέματα όπου περιλαμβάνονται η ενίσχυση της ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v