Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά 2 ετών Dow και S&P

Η επιτυχημένη άντληση κεφαλαίων από τη Πορτογαλία και η ισχυρή ζήτηση τραπεζικών τίτλων, οδήγησαν σε ευρεία άνοδο τους δείκτες στη Wall. Νέο υψηλό 2 ετών για το πετρέλαιο. Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές.

Η επιτυχία της Πορτογαλίας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, οδήγησε Dow και S&P σε νέα υψηλά δύο ετών. Μετά τις ευρωαγορές, ισχυρή η ζήτηση τραπεζικών τίτλων και στη Wall.
Σε υψηλό 2 ετών το πετρέλαιο.

Τη σημερινή δεύτερη διαδοχική αξιόλογη άνοδο στη Wall στήριξαν η επιτυχής άντληση κεφαλαίων από τις αγορές της Πορτογαλίας, οι θετικές προβλέψεις εταιρικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων και η χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις δημοσίευση της Beige Book από την Fed.

Συγκεκριμένα, το ράλι των τραπεζικών μετοχών της Ευρώπης φαίνεται πως ακολούθησε και η Wall Street καθώς η επιτυχία της Πορτογαλίας να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ από τις αγορές με επιτόκιο κάτω από τους φόβους των αναλυτών, δείχνει να καθησυχάζει τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης.

Επιπλέον μια σειρά από θετικές εταιρικές ανακοινώσεις ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Αναλυτικά, η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 2,5% -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- μετά την δήλωση του επικεφαλής της τράπεζας ότι ο οίκος ενδεχομένως να μοιράσει μέρισμα ύψους 1 δολ. όταν ολοκληρωθούν τα stress tests τα οποία επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Αντίστοιχα και η μετοχή της ITT Corp. σημείωσε άνοδο 16% μετά την γνωστοποίηση ότι η εταιρία σπάει σε τρεις «ανεξάρτητες» επιχειρήσεις.

Κέρδη 0,5% και για τον ενεργειακό τίτλο της Chevron καθώς η διοίκηση αναμένει ελαφρώς καλύτερα κέρδη στο δ’ τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Goldman Sachs δεν ακολούθησε το ράλι των τραπεζικών μετοχών καθώς η JP Morgan την υποβάθμισε σε “Neutral” από “Overweight” προηγουμένως.

Όσον αφορά τη Beige Book, η παρατήρηση της Fed ότι συνεχίζεται η οικονομική ανάκαμψη αν και με μέτριους ρυθμούς, θεωρήθηκε αναμενόμενη από αναλυτές και επενδυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.387 δολ/oz – κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 δολ.- και αντίστοιχα το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 91,68 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 8,3% στα 1,69 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 3,2% στα 26,39 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,72% στις 11.755,36 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,9% στις 1.285,95 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,75% στις 2.737,33 μονάδες.

Οι ενδείξεις ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές μελετούν δραστικά μέτρα για την στήριξη των ασθενέστερων κρατών της ευρωζώνης, επέτεινε την αισιοδοξία για επικείμενες κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης χρεών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,61% στις 6.050 μονάδες, ο DAX 1,83% στις 7.068 μονάδες, ενώ ο CAC 2,15% στις 3.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v