Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 30 μηνών ο Dow Jones

Μια σειρά από θετικά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν τη Wall σε κέρδη παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία. Έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για Dow και S&P. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων οδήγησαν τη Wall σε κέρδη παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία. Έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για Dow και S&P.

Αναλυτικά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η JP Morgan (+1,7%) καθώς και τα καλύτερα αποτελέσματα Q4 στην ιστορία της Intel, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών παρά την αρχική απογοήτευση από τα δυσμενή στοιχεία σε επίπεδο οικονομίας (πληθωρισμός-λιανικές πωλήσεις).

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε πάνω από τις προβλέψεις και συγκεκριμένα στο 1,5% σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, θετική έκπληξη αποτέλεσε η βιομηχανική παραγωγή η οποία αυξήθηκε 0,8% τον Δεκέμβριο έναντι 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πίσω στα εταιρικά αποτελέσματα, η εισηγμένη Coinstar ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς, με τον τίτλο -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης-να πιέζεται 2% χαμηλότερα.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα τόσο οι τράπεζες, Wells Fargo και Bank of America καθώς και οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google, Apple και IBM.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού υποχώρησε σήμερα 2% στα 1.360 δολ/oz ενώ το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά 0,2% (σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 4%),στα 91,56 δολ./βαρέλι.

Κέρδη για τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil, 0,5% και 1,45% .

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 2,3% στα 1,78 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,3% στα 26,73 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,47% στις 11.787,38 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,74% στις 1.293,24 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,73% στις 2.755,30 μονάδες.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν και στις ευρωαγορές.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,36% χαμηλότερα στις 6.002,07 μονάδες, ενώ ο DAX με ανεπαίσθητη άνοδο στις 7.075,70 μονάδες, και ο CAC με κέρδη 0,21% στις 3.983 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v