Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Citigroup και το «σοκ» της Apple πιέζουν τους δείκτες S&P και Nasdaq, ενώ τα blue chips κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Σημαντικά κέρδη λόγω ZEW στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Citigroup και το «σοκ» της Apple πιέζουν τους δείκτες S&P και Nasdaq στην Wall Street, ενώ τα blue chips του Dow κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Παρά την αναρρίχηση των διεθνών αγορών στα υψηλότερα επίπεδα 28 μηνών, το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με απώλειες, εξαιτίας της ανακοίνωσης της Citigroup (-4%) για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,53% στις 11.849 μονάδες, ο S&P κινείται σταθεροποιητικά στις 1.293 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,05% στις 2.756 μονάδες.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές πρώτων υλών και βιομηχανιών, μετά την άνοδο του δείκτη δραστηριότητας μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας αφιερωμένης στην μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Χθες επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής της Apple, Steve Jobs, θα απουσιάσει για λόγους υγείας, προκαλώντας «βουτιά» 7% και πλέον στην μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού στις αγορές παραγώγων.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Αποτελέσματα από τον τεχνολογικό κλάδο θα ανακοινώσει επίσης η International Business Machines.

Στις λοιπές εξελίξεις από το μέτωπο των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η Delta Air Lines υποχωρεί 2,75% μετά την ανακοίνωση κερδών 2 σεντς ανά μετοχή.

Ο τίτλος της GlaxoSmithKline αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση χρέωσης 3,5 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο για κάλυψη νομικών δαπανών.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Comerica ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της Sterling Bancshares που δεν κατέχει ήδη.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα στην πλειοψηφία τους, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε μίνι – ράλι το πρωί, χάρη στην πολύ καλή στατιστική έκπληξη από τον δείκτη ZEW στην Γερμανία και τις, αργές πλην σταθερές, κινήσεις για επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η άνοδος περιορίζεται πάντως μετά το επιφυλακτικό άνοιγμα της Wall και ο δείκτης FTSE εκλεισε με άνοδο 1,18% στις 6.056,43 μονάδες, ο DAX με κερδη 0,92% στις 7.143,45 μονάδες, ενώ ο CAC 0,94% στις 4.012,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v