Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνική ανάλυση δείχνει διόρθωση 7% για τον S&P

O δείκτης Standard & Poor’s 500 πιθανόν να διολισθήσει 7% και πλέον έως τα τέλη του επόμενου μήνα, εξαιτίας του «σχεδόν ακατάπαυστου ράλι» που έχει καταστήσει «υπερ-αγορασμένο» τον δείκτη.

Η τεχνική ανάλυση δείχνει διόρθωση 7% για τον S&P
O δείκτης Standard & Poor’s 500 πιθανόν να διολισθήσει 7% και πλέον έως τα τέλη του επόμενου μήνα, εξαιτίας του «σχεδόν ακατάπαυστου ράλι» που έχει καταστήσει «υπερ-αγορασμένο» τον δείκτη του ευρύτερου αμερικανικού χρηματιστηρίου και έχει ωθήσει την αισιοδοξία σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την BGC Financial LP.

Ο επικεφαλής αναλυτής κ. Michael Purves, της BGC, προβλέπει σε έκθεση προς του πελάτες με ημερομηνία 14/1, την οποία μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ότι ο S&P 500 πιθανόν «να υποχωρήσει στις 1.200 μονάδες και χαμηλότερα» έως τα τέλη Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος με «αισθητή άνοδο της μεταβλητότητας.»

Ο S&P 500 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στις 1.293 μονάδες, ανεβάζοντας τον δείκτη συγκριτικής ισχύος 14 ημερών στο 76,72. Σύμφωνα την τεχνική ανάλυση κάθε δείκτης συγκριτικής ισχύος (RSI) πάνω από το 70 δείχνει ότι ο δείκτης είναι «υπεραγορασμένος» και πιθανότατα θα διολισθήσει. Ο S&P έχει αναρριχηθεί 23% από το χαμηλό του Αυγούστου.

Εντωμεταξύ, ο δείκτης χρηματιστηριακής ψυχολογίας που καταρτίζει η American Association of Individual Investors έδειξε ότι το 52% των επενδυτών είναι αισιόδοξοι και το 23% απαισιόδοξοι. Τα επίπεδα αισιοδοξίας βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

Για την τεχνική ανάλυση, η επενδυτική ψυχολογία είναι «αντιθετικός» (contrarian) δείκτης καθώς θεωρεί την πολύ αισιοδοξία αρνητική ένδειξη και την αυξημένη απαισιοδοξία, θετική ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v