Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Wall με πιέσεις από Citi, Apple

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Citigroup και το σοκ της αναρρωτικής άδειας του Steve Jobs της Apple, πιέζουν S&P και Nasdaq, ενώ ο Dow διατηρεί ήπια ανοδικές τάσεις. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Citigroup και το σοκ της αναρρωτικής άδειας του Steve Jobs της Apple, ασκούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα futures της Wall Street κινούνταν θετικά μέχρι την ανακοίνωση της Citigroup (-4%) για τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς και ανέτρεψαν την ανοδική πορεία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 11.805 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,05% στις 1.292 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,09% στις 2.752 μονάδες.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας αφιερωμένης στην μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Χθες, ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής της Apple θα απουσιάσει για λόγους υγείας, προκαλώντας «βουτιά» 7% και πλέον στην μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού στις αγορές παραγώγων.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Αποτελέσματα από τον τεχνολογικό κλάδο θα ανακοινώσει επίσης η International Business Machines.

Στις λοιπές εξελίξεις από το μέτωπο των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η Delta Air Lines υποχωρεί 2,75% μετά την ανακοίνωση κερδών 2 σεντς ανά μετοχή.

Ο τίτλος της GlaxoSmithKline αντιδρά με πτώση στην ανακοίνωση χρέωσης 3,5 δισ. δολ. στο δ΄τρίμηνο για κάλυψη νομικών δαπανών.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Comerica ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της Sterling Bancshares που δεν κατέχει ήδη.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα στην πλειοψηφία τους, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε μίνι – ράλι το πρωί, χάρη στην πολύ καλή στατιστική έκπληξη από τον δείκτη ZEW στην Γερμανία και τις, αργές πλην σταθερές, κινήσεις για επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η άνοδος περιορίζεται πάντως μετά το επιφυλακτικό άνοιγμα της Wall και ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,96% στις 6.043 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,78% στις 7.133 μονάδες, ενώ ο CAC 0,59% στις 3.998 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v