Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Μείωση επιτοκίων στη δημοπρασία εντόκων

Μείωση του μέσου επιτοκίου καταγράφηκε στη δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων εντόκων της Ισπανίας, από την οποία αντλήθηκαν 5,5 δισ. ευρώ.

Ισπανία: Μείωση επιτοκίων στη δημοπρασία εντόκων
Υπεραποδίδει των ευρωπαϊκών αγορών η Ισπανία, μετά την επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων, από την οποία η χώρα άντλησε 5,5 δισ. με χαμηλότερο επιτόκιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης IBEX εμφανίζει αυτή την ώρα κέρδη άνω του 2,5%, με υπεραπόδοση των τραπεζών. 

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλει και η δήλωση της Μόασχας ότι εξετάζει εκ νέου την αγορά ισπανικών κρατικών τίτλων, μετά το "πάγωμα" που είχε αποφασιστεί το Νοέμβριο.  

Νωρίτερα, η Ισπανία άντλησε 5,5 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων εντόκων με χαμηλότερο επιτόκιο από την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από τη δημοπρασία των 12μηνων τίτλων αντλήθηκαν 4,5 δισ. ευρώ με μέσο επιτόκιο στο 2,947%, έναντι 3,449% στην προηγούμενη δημοπρασία του Δεκεμβρίου. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,2 φορές.

Από τη δημοπρασία των 18μηνων τίτλων αντλήθηκε 1 δισ. ευρώ, με μέσο επιτόκιο στο 3,367% έναντι 3,721% κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Δεκεμβρίου. Η προσφορά τίτλων καλύφθηκε κατά 4,1 φορές. 

Επισημαίνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα η Μαδρίτη ανακοίνωσε τη ματαίωση των δύο προγραμματισμένων δημοπρασιών 10ετών ομολόγων του Ιανουαρίου και πως αντιθέτως προχωρά στην έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου λήξεως το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v