Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s:Τριπλό Α στο ομόλογο του ταμείου στήριξης

Προσωρινή αξιολόγηση τριπλού "Α" δίνει η Moody's στην πρώτη έκδοση τίτλων του ευρωπαϊκού μηχανισμού χρηματοοικονομικής στήριξης, που θα υλοποιηθεί εντός του μήνα, αναμένοντας τους τελικούς όρους της έκδοσης.

Moody΄s:Τριπλό Α στο ομόλογο του ταμείου στήριξης
Προσωρινή αξιολόγηση τριπλού "Α" δίνει ο πιστοληπτικός οίκος αξιολόγησης Moody's στην πρώτη έκδοση ομολόγου που από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό χρηματοοικονομικής σταθερότητας (EFSF) που θα υλοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. "Η προσωρινή αξιολόγηση του τίτλου θα γίνει οριστική όταν κοινοποιηθούν και οι τελικοί όροι της πρώτης έκδοσης", αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Επισημαίνεται ότι το EFSF, αν και θεωρητικά έχει κεφάλαια ύψους 440 δισ. ευρώ, έχει δυνατότητα δανεισμού μόνο 250 δισ. ευρώ, καθώς πρέπει να διατηρεί αποθέματα προκειμένου να έχει την απαραίτητη αξιολόγηση "ΑΑΑ" από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.
Το βασικότερο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup αυτήν την εβδομάδα ήταν η επέκταση των κεφαλαίων του EFSF, πρόταση που φαίνεται πως "μπήκε στο συρτάρι" κατόπιν των νέων γερμανικών εμποδίων.

Το συνολικό μέγεθος του προγράμματος εκδόσεων ανέρχεται στα 27 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί εν μέρει η συμφωνία στήριξης της Ιρλανδίας.

Επισημαίνεται ότι όλα τα μέλη του μηχανισμού, εκτός από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, συλλογικά παρέχουν εγγύηση 120% στις εκδόσεις τίτλων του EFSF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v