Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall υπό βροχή macro και Q4

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω Κίνας. Βροχή στατιστικών κι επιχειρηματικών ανακοινώσεων στην Wall, θετική επίδραση των επιδομάτων ανεργίας και του Q4 της Morgan Stanley.

Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω της προοπτικής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην Κίνα.

Βροχή στατιστικών κι επιχειρηματικών ανακοινώσεων στην Wall Street, με θετική επίδραση των επιδομάτων ανεργίας και του Q4 της Morgan Stanley.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,42% στις 11.778 μονάδες, ο S&P 0,48% στις 1.275 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,62% στις 2.708 μονάδες.

Το πρόγραμμα είναι σήμερα πλούσιο και σε μακροοικονομικές και σε εταιρικές ανακοινώσεις.

Ήδη ανακοινώθηκαν μεγέθη από την αγορά εργασίας, που έδειξαν μεγάλη πτώση κατά 37.000 στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν στοιχεία για την αγορά ακινήτων, την μεταποίηση και το οικονομικό κλίμα.

Από το πεδίο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η μετοχή της Morgan Stanley αντιδρά με άνοδο 1% και πλέον και στηρίζει σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο, καθώς ο οίκος ανακοίνωσε αύξηση 60% στα κέρδη δ΄τριμήνου.

Ο τίτλος της eBay κερδίζει 2,2% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών τριμήνου 17%.

Η UnitedHealth ανακοίνωσε κέρδη ανα μετοχή 94 σεντς, υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Google θα δώσει στην δημοσιότητα μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο του περσινού έτους.

Κατά τα λοιπά, με εκτίναξη 8,5% αντιδρά η μετοχή της Wendy’s/Arby’s στην ανακοίνωση ότι θα πωλήσει την Arby’s Restaurant Group για να επικεντρωθεί στα εστιατόρια Wendy’s.

Πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, αντιδρώντας στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων από την Κίνα. Το Πεκίνο ανακοίνωσε ανάπτυξη ΑΕΠ 9,8% τροφοδοτώντας τους φόβους πληθωρισμού και συνακόλουθα επιβολής αυστηρότερης πιστωτικης πολιτικής.

Πιέσεις επικράτησαν το πρωί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι ευνοϊκές εξελίξεις από την Wall Street περιόρισαν το μεσημέρι τις πιέσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,25% στις 5.901 μονάδες, ο DAX 0,53% στις 7.045 μονάδες, ενώ ο CAC 0,04% στις 3.978 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v