Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βλέπουν" περισσότερες υποβαθμίσεις - Bloomberg

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει τον κίνδυνο περαιτέρω υποβαθμίσεων στην πιστοληπτική αξιολόγηση των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, "ενδεχομένως μέσα στις επόμενες εβδομάδες".

Βλέπουν περισσότερες υποβαθμίσεις - Bloomberg
Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, αναφέρει τον κίνδυνο περαιτέρω υποβαθμίσεων στην πιστοληπτική αξιολόγηση των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης «ενδεχομένως τις επόμενες εβδομάδες".

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Peter Geikie-Cobb της Thames River Capital (με 6,5 δισ. δολάρια υπό διαχείριση), ο οποίος υποστηρίζει: "Για να πούμε ότι βρισκόμαστε στον πάτο του κύκλου των πιστοληπτικών αξιολογήσεων, θα πρέπει να πιστεύει κανείς ότι η διαδικασία απομόχλευσης έχει τελειώσει. Αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει".

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιανουαρίου η Fitch Ratings υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο "ΒΒ+", τοποθετώντας το χρέος της σε junk status μαζί με τη Standard & Poor’s και τη Moody's.

Αναφέρεται επίσης ότι η Moody's έθεσε χθες την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας σε καθεστώς αναθεώρησης. Αντίστοιχη κίνηση είχε πραγματοποιηθεί και για την Ισπανία τον Δεκέμβριο.

"Το ρίσκο αλλαγών στις αξιολογήσεις για τους επόμενους μήνες είναι υψηλό και βραχυπρόθεσμα τα tradings books θα είναι ευαίσθητα σε τέτοιες αλλαγές", σχολιάζει στο Bloomberg και ο κ. Marc Ostwald, στρατηγικός αναλυτής της Monument Securities. 

Ο κ. Peter Schaffrik, επικεφαλής της στρατηγικής fixed income στην RBC Capital Markets, από την πλευρά του, σημείωσε:"Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν πλέον ελληνικά ομόλογα, εν μέρει και διότι ανησυχούν για τον κίνδυνο ζημιών από την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις διότι δεν μπορούν. Όταν τα κρατικά ομόλογα χάσουν το investment-grade status τους και δεν περιλαμβάνονται πλέον στους δείκτες, είναι αδύνατον για κάποιους επενδυτές να τα έχουν στην κατοχή τους".



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v