Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Goldman Sachs οδήγησαν χαμηλότερα τη Wall. Ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Περιορισμένες απώλειες στα Blue Chips. Πτώση στις ευρωαγορές.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Goldman Sachs οδήγησαν χαμηλότερα τη Wall Street. Ισχυρές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο.  Περιορισμένες απώλειες στα Blue Chips.

Αναλυτικά, στο μισό περιορίστηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Goldman Sachs στο δ’ τρίμηνο 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, απογοητεύοντας αναλυτές και επενδυτές.

Επιπλέον αρνητικό αντίκτυπο στη Wall είχε η απόφαση της American Express να περικόψει 550 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του ομίλου.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη α’ τριμήνου ανακοίνωσαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple και ΙΒΜ ενώ ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες των αναλυτών ήταν τα αποτελέσμάτα των τραπεζικών ομίλων Wells Fargo και Bank of New York Mellon.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της RDM Financial Group, Michael Sheldon, “είδαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα από τις εισηγμένες του τεχνολογικού κλάδου αλλά τα αποτελέσματα των τραπεζών δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες καθώς οι διοικήσεις ακόμα προσπαθούν να διαχειριστούν τους νέους κανόνες στην χρηματοοικονομική αγορά, την αδύναμη αγορά ακινήτων και την περιορισμένη ζήτηση για δάνεια.»

Πτώση 4,8% για Goldman Sachs, 2,2% για Wells Fargo, 0,7% για Apple και κέρδη 3,3% για IBM.

Απώλειες 1% και για τη μετοχή της Boeing παρά την παραγγελία 200 νέων αεροσκαφών από την Κίνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters, το 61% των επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν τον Δεκέμβριο, ενώ οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν θεαματικά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.369 δολ/oz ενώ το πετρέλαιο κινήθηκε χαμηλότερα 0,65%,στα 90,75 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 4,7% στα 1,78 δολάρια και το δικαίωμα της ενισχύεται 5,5% στα 26829 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,11% στις 11.825,29 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,01% στις 1.281,92 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,46% στις 2.725,36 μονάδες.

Διορθωτικές διαθέσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,32% χαμηλότερα στις 5.936 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,85% στις 7.082 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,9% στις 3.976 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v