Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays:Προς πλήρη αναδιάρθρωση στα bonus

Όπως αποκαλύπτουν οι FT, η Barclays θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα ριζική αναδιάρθρωση του μισθολογίου της και την χρήση μετατρέψιμων ομολόγων CoCos για να χρηματοδοτηθούν τα bonus των στελεχών της.

Barclays:Προς πλήρη αναδιάρθρωση στα bonus
Όπως αποκαλύπτουν οι FT, o Bob Diamond, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Barclays θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου αμοιβής των στελεχών της τράπεζας, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής αναθεώρησης που ενδεχομένως να καταλήξει σε απολύσεις, αλλά και να δημιουργήσει νέες πιέσεις στις μη παραγωγικές μονάδες της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους FT, ο κ. Diamond σκοπεύει να χρησιμοποιήσει υπό αίρεση μετατρέψιμα ομόλογα (ή αλλιώς CoCos) για να καταβάλει μεγάλο μέρος των bonus σε περισσότερα από 1.000 στελέχη της τράπεζας. Η διαφορά από την στρατηγική που ακολουθούν άλλες τράπεζες είναι αισθητή, καθώς Goldman Sachs, Morgan Stanley και JPMorgan Chase έχουν συνολικά παραμερίσει 22 δισ. δολ. για τις αμοιβές των εργαζομένων τους. Το αντίστοιχο ποσό για την Barclays εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στα 5 δισ. στερλίνες, εκ των οποίων τα μισά εκτιμάται ότι είναι τα bonus.

Επισημαίνεται ότι το ζήτημα των αμοιβών των τραπεζικών στελεχών έχει αναχθεί σε μείζον θέμα, ιδιαίτερα στο Citi του Λονδίνου, καθώς η βρετανική κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τις αμοιβές των στελεχών τους ώστε να κατευναστεί και το λαϊκό αίσθημα, εν μέσω μίας περιόδου σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας.

Η Barclays – μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας – αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο κατά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της, στα μέσα Φεβρουαρίου. Εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών.

Όπως όμως αναφέρουν οι FT, ο Bob Diamond σκοπεύει να προχωρήσει και σε αναθεώρηση των δραστηριοτήτων με πιθανότερη επιλογή την μείωση του κόστους λειτουργίας ειδικότερα στον επενδυτικό βραχίονα, την Barclays Capital

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v