Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όγδοη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για Dow

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των GE, Google οδήγησαν σε άνοδο Dow και S&P ενώ ο Nasdaq παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος. Εβδομαδιαίες απώλειες 0,8% για S&P & 2,4% για Nasdaq.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των GE και Google οδήγησαν σε άνοδο Dow και S&P ενώ ο Nasdaq παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Εβδομαδιαία άνοδος 0,7% για Dow και πτώση 2,4% για Nasdaq, 0,8% για S&P.

Αναλυτικά, η αύξηση 51% στα καθαρά κέρδη της General Electric και η απροσδόκητη άνοδος στην κερδοφορία 21% της Google τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bank of America η οποία για άλλο ένα τρίμηνο εμφάνισε σημαντικές ζημιές.

Άνοδος 7% για τη μετοχή της General Electric, σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Στον αντίποδα πτώση 1,4% για τη Google και 1,7% για η μετοχή της Bank of America.

Ο τεχνολογικός κλάδος και σήμερα έκλεισε σε αρνητικό έδαφος παρά τα ισχυρά αποτελέσματα (εντός της εβδομάδας) των IBM, Apple και Google καθώς όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς, o κλάδος παραμένει «υπεραγορασμένος» και ίσως τα καλά αποτελέσματα των τριών τεχνολογικών κολοσσών να μην ανταποκρίθηκαν στις υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις των επενδυτών.

“Γίνεται πλέον όλο και πιο δύσκολο να προκαλέσεις την έκπληξη των επενδυτών”, σημειώνει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Mark Luschini.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων και πέρα από τα θετικά αποτελέσματα των SunTrust και Schlemberger, η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ευρείες αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο με τη μετοχή του ομίλου να ενισχύεται 0,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε νέο χαμηλό 2 μηνών διαμορφώθηκε ο χρυσός στα 1.341 δολ./oz ενώ και το πετρέλαιο παρέμεινε για δεύτερη διαδοχική ημέρα κάτω από τα 90 δολ. και συγκεκριμένα στα 89,2 δολ./βαρέλι.

Κέρδη για τους ενεργειακούς τίτλους των Chevron και Exxon Mobil, 1,2% και 1,6% αντίστοιχα.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 0,5% στα 1,84 δολάρια και το δικαίωμα της υποχωρεί 3,4% στα 28,40 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 11.871,84 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,24% στις 1.283,35 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,55% στις 2.689,54 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκατέστησαν τμήμα των απωλειών της Πέμπτης και ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,48% στις 5.896 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,54% στις 7.062 μονάδες, ενώ ο CAC 1,33% στις 4.017 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v