Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street

Οι φόβοι υπερθέρμανσης στην Κίνα προκαλούν επιφυλακτικότητα και στην Wall, παρά τις ευνοϊκές επιχειρηματικές και στατιστικές εγχώριες ανακοινώσεις. Σημαντικές πιέσεις στην τεχνολογία. Απώλειες στις μεγάλες ευρωαγορές.

Οι ενδείξεις υπερθέρμανσης της κινεζικής οικονομίας προκαλούν επιφυλακτικότητα στην Wall Street, παρά τις ευνοϊκές επιχειρηματικές και στατιστικές εγχώριες ανακοινώσεις.
Σημαντικές είναι οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 11.785 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.275 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,15% στις 2.694 μονάδες.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και σε μακροοικονομικές και σε εταιρικές ανακοινώσεις.

Ανακοινώθηκαν μεγέθη από την αγορά εργασίας, που έδειξαν μεγάλη πτώση κατά 37.000 στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς και θεαματική βελτίωση στις μεταπωλήσεις κατοικιών.

Από το πεδίο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η μετοχή της Morgan Stanley αντιδρά με άνοδο 1% και πλέον και στηρίζει σε ανάκαμψη τον τραπεζικό κλάδο, καθώς ο οίκος ανακοίνωσε αύξηση 60% στα κέρδη δ΄τριμήνου.

Ο τίτλος της eBay κερδίζει 2,2% μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών τριμήνου 17%.

Η UnitedHealth ανακοίνωσε κέρδη ανα μετοχή 94 σεντς, υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Google θα δώσει στην δημοσιότητα μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο του περσινού έτους.

Κατά τα λοιπά, με εκτίναξη 8,5% αντιδρά η μετοχή της Wendy’s/Arby’s στην ανακοίνωση ότι θα πωλήσει την Arby’s Restaurant Group για να επικεντρωθεί στα εστιατόρια Wendy’s.

Πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, αντιδρώντας στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων από την Κίνα. Το Πεκίνο ανακοίνωσε ανάπτυξη ΑΕΠ 9,8% τροφοδοτώντας τους φόβους πληθωρισμού και συνακόλουθα επιβολής αυστηρότερης πιστωτικης πολιτικής.

Πιέσεις επικράτησαν το πρωί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και οι ευνοϊκές εξελίξεις από την Wall Street περιόρισαν το μεσημέρι τις πιέσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,82% χαμηλότερα στις 5.867 μονάδες, ο DAX 0,83% στις 7.042 μονάδες, ο CAC με απώλειες 0,3% στις 3.964 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v