Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6 μηνών ο ΡΜΙ ευρωζώνης

Άνοδος στον συνολικό ΡΜΙ ευρωζώνης τον Ιανουάριο με κινήτηριο δύναμη την Γερμανία. Ενίσχυση στον κλάδο υπηρεσιών, αλλά ανησυχητική απόκλιση μεταξύ Γερμανίας και ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Σε υψηλό 6 μηνών ο ΡΜΙ ευρωζώνης
Με κινητήριο δύναμη την Γερμανία κινείται ανοδικά ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία Ιανουαρίου, ο συνολικός ΡΜΙ ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 56,3 από 55,5 τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα για την Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ο συνολικός ΡΜΙ βρέθηκε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία, αγγίζοντας το 61.

Εντυπωσιακή είναι η ανάκαμψη του κλάδου υπηρεσιών στην ευρωζώνη, με τον σχετικό ΡΜΙ να ενισχύεται στο 55,2 από 54,2 τον προηγούμενο μήνα. Πτωτικές τάσεις καταγράφονται ωστόσο στον βιομηχανικό κλάδο, με τον σχετικό ΡΜΙ να επιβραδύνεται στο 56,9 από 57,1 τον προηγούμενο μήνα.

«Η ευρωζώνη ξεκίνησε το 2011 ισχυρά, με αύξηση ρεκόρ στις νέες παραγγελίες στην Γερμανία που συνέβαλαν στην διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης» αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής ανάλυσης της Markit η οποία εξέδωσε και τα στοιχεία ΡΜΙ. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι «η απόκλιση ανάμεσα στην Γερμανία και την υπόλοιπη ευρωζώνη έχει φτάσει σε νέο υψηλό, ενώ εκτός Γαλλίας και Γερμανίας, στην περιφέρεια καταγράφεται μείωση νέων παραγγελιών στους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε μήνες»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v