Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall στα εταιρικά αποτελέσματα

Με επίκεντρο τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου και την κινητικότητα σε εξαγορές και επαναγορές, η Wall Street κινείται υψηλότερα. Αισθητές πιέσεις στην Μόσχα μετά την επίθεση αυτοκτονίας, θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μια σειρά επιχειρηματικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς και κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων, στηρίζουν σε ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις πιέσεις της προηγούμενης συνεδρίασης.

Αισθητές πιέσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο αεροδρόμιο που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων. Ο δείκτης Micex έκλεισε με απώλειες 1,5%.

Στην Wall Street, μετά από επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,65% στις 11.947 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,44% στις 1.289 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,74% στις 2.709 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, για τυχόν ενδείξεις όσον αφορά την μελλοντική πιστωτική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου στην τωρινή συνεδρίση.

Για σήμερα, δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων, οπότε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυριαρχούν τα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης δ΄τριμήνου.

Η Intel ενισχύεται 1,5% και πλέον, μετά την ανακοίνωση αύξησης του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 15% στα 18,12 σεντς ανά μετοχή.

Η McDonald’s εμφανίζει απώλειες 1,7%, μετά την ανακοίνωση πωλήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τα τεχνικά επίπεδα των βασικών δεικτών. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο δείκτης S&P 500 διολισθήσει κάτω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 10 ημερών, θα πυροδοτήσει ρευστοποιήσεις κερδών.

Στον αντίποδα, η Halliburton ενισχύεται 1,05% μετά την ανακοίνωση κατακόρυφης αύξησης στα κέρδη και έσοδα τριμήνου.

Τα μεγέθη για την εν λόγω χρήση θα ανακοινώσουν επίσης στην συνέχεια η μεταφορική CSX Corp. και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η επιχείρηση πιστωτικών καρτών American Express και η τεχνολογική Texas Instruments.

Βροχή εταιρικών ανακοινώσεων εκδηλώνεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Royal Philips Electronics να υποχωρεί κάθετα καθώς τα αποτελέσματα της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στην Ευρώπη, η εμφάνιση είναι μικτή και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,81% υψηλότερα στις 5.943 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,08% στις 7.067 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,39% στις 4.033 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v