Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 205 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως

Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα-ρεκόρ το 2010, με 205 εκατομμύρια ανέργους στον κόσμο, και αναμένεται να είναι εξίσου υψηλή το 2011, εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Στα 205 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως
Η ανεργία παγκοσμίως παρέμεινε σε επίπεδα-ρεκόρ το 2010, με 205 εκατομμύρια ανέργους στον κόσμο, και αναμένεται να είναι εξίσου υψηλή το 2011, κυρίως στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, εκτιμά το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στην ετήσια έκθεσή του για την απασχόληση διεθνώς το 2011, το ΔΤΕ αποκαλύπτει ότι το ποσοστό της ανεργίας έφτασε πέρυσι στο 6,2% (έναντι 6,3% το 2009), παρά την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Τη χρονιά που διανύουμε δεν αναμένεται να δούμε σημαντική βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης, προσθέτει, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διεθνώς θα επιβραδυνθεί στο 4,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εξαιτίας "των υψηλών επιπέδων του δημοσίου χρέους και του συνεχούς τρωτού χαρακτήρα του χρηματοπιστωτικού τομέα και των ιδιωτικών νοικοκυριών".

Το 2011 θα είναι, πολύ πιθανόν, η τρίτη συνεχής χρονιά όπου η παγκόσμια ανεργία θα πλήξει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άτομα", επίπεδο-ρεκόρ, εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα απασχόλησης του ΔΓΕ, κ. Ζοζέ Μανουέλ Σαλαζάρ - Ξιρινάτς, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού, το 2011 ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να ανέλθει στα 203,3 εκατομμύρια, δηλαδή σε ποσοστό 6,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v