Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοταχώς για τις 12.000 μονάδες ο Dow Jones

Μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων οδήγησαν τη Wall σε αξιόλογη άνοδο και τον Dow σε απόσταση αναπνοής από τις 12.000 μονάδες. Πιέσεις σε χρυσό, πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων οδήγησαν τη Wall σε αξιόλογη άνοδο και τον Dow σε απόσταση αναπνοής από τις 12.000 μονάδες. Πτώση στο χρηματιστήριο της Μόσχας μετά το τρομοκρατικό κτύπημα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Υπενθυμίζεται ότι  τελευταία φορά, ο Dow Jones, βρέθηκε πάνω από τις 12.000 μονάδες στις 18 Ιουνίου 2008.

Όσον αφορά το εταιρικό μέτωπο, ο τεχνολογικός κολοσσός της Intel ανακοίνωσε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 15% στα 18,12 σεντς ανά μετοχή, με τον τίτλο να ενισχύεται 1,8%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Άνοδος και για τη μετοχή της Halliburton μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου, ενώ τα αποτελέσματα της McDonalds ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα βουτιά 12% για τη μετοχή της Radio Shack μετά την πρόβλεψη της διοίκησης για έναν αδύναμο δ’ τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν με αισιοδοξία τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που θα ανακοινώσουν οι American Express και Texas Instruments, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Iron Horse Capital Management, Chad Cunningham, “Οι αμερικανικές εταιρίες τα πηγαίνουν πολύ καλά και θεωρώ ότι αυτό θα φανεί σύντομα και στην αγορά εργασίας. Εάν υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη υποχώρηση των δεικτών της Wall (τεχνική αντίδραση προς τα κάτω) τότε πιστεύω ότι είναι θα καλή στιγμή για τους επενδυτές να τοποθετηθούν στην χρηματιστηριακή αγορά.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών ξεκινά σύντομα την πώληση 465 εκατ. δικαιωμάτων της Citigroup (-0,8%) ενώ η JC Penney (+7%) ανακοίνωσε πέρα από τις αλλαγές στο Διοικητικό της Συμβούλιο και το κλείσιμο 6 συνολικά καταστημάτων της στα πλαίσια σχεδίου αναδιοργάνωσης της εταιρίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, για τυχόν ενδείξεις όσον αφορά την μελλοντική πιστωτική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου στην τωρινή συνεδρίαση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, νέα υποχώρηση για την τιμή του χρυσού στα 1.335 δολ./oz και αντίστοιχα το πετρέλαιο παρέμεινε για τρίτη διαδοχική ημέρα κάτω από τα 90 δολ. και συγκεκριμένα στα 87,73 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 4,3% στα 1,9 δολάρια και το δικαίωμα της ενισχύεται 1% στα 28,52 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 11.980,52 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,58% στις 1.290,84 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,04% στις 2.717,55 μονάδες.

Εκτός ΗΠΑ, αισθητές πιέσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε μεγάλο αεροδρόμιο που προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων. Ο δείκτης Micex έκλεισε με απώλειες 1,5%.

Βροχή εταιρικών ανακοινώσεων εκδηλώθηκε σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Royal Philips Electronics να υποχωρεί κάθετα καθώς τα αποτελέσματα της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε 0,81% υψηλότερα στις 5.943 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,08% στις 7.067 μονάδες, ενώ ο CAC 40 με κέρδη 0,39% στις 4.033 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v