Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η βρετανική συρρίκνωση πιέζει και την Wall Street

Διορθωτική εικόνα μετά την χθεσινή αναρρίχηση εμφανίζει η Wall Street, εν μέσω σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και καταιγισμού αποτελεσμάτων τριμήνου. "Σοκ" από την βρετανική συρρίκνωση, πτώση ευρωαγορών.

Διορθωτική εικόνα μετά την τριψήφια χθεσινή αναρρίχηση του Dow εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και εν μέσω καταιγισμού αποτελεσμάτων τριμήνου από blue-chips και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 11.926 μονάδες, ο S&P 0,51% στις 1.284 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 2.705 μονάδες.

Μετά την τριψήφια άνοδο του δείκτη Dow την Δευτέρα, η υπαναχώρηση πέριξ των 12.000 μονάδων θεωρείται από πολλούς παρατηρητές «φυσιολογική.»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve που ξεκίνησε σήμερα, καθώς και την Ομιλία προς το Έθνος του προέδρου Barak Obama.

Τα κέρδη της DuPont και της Travelers (+2,4%) ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ επιπλέον η DuPont αναβάθμισε τις προοπτικές 2011 και η Travelers ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 5 δισ. δολ. και πλέον.

Η ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις στον κλάδο ηλεκτρονικών, αλλά η μετοχή της υποχωρεί 3,3%.

Η Verizon Communications αντιδρά με άνοδο 2% στα αποτελέσματα, που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Η U.S. Steel διολισθαίνει 2,1% μετά την ανακοίνωση ζημιών, που πάντως ήταν λιγότερες των αναμενόμενων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, εν αναμονή εύρωστων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο.

Η Johnson & Johnson (-1,5%) και η Yahoo περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στην συνέχεια της η μέρας.

Η American Express (-2,6%) και η Texas Instruments (-1,3%), που κοινοποίησαν μεγέθη μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Η Harley-Davidson εκτινάσσεται 6,9% μετά την μεγάλη μείωση των ζημιών της.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CaseShiller, που καλύπτει τις αξίες ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, υποχώρησε τον Νοέμβριο επί 5ο συνεχόμενο μήνα.

Αντιθέτως, θετική έκπληξη επιφύλασσε η ανακοινωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Ιανουαρίου, που αναρριχήθηκε σε υψηλό 2 ετών και πλέον.

Από το στατιστικό μέτωπο, έντονη απογοήτευση και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, προκάλεσε η αιφνίδια συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας στο δ΄τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,11% χαμηλότερα στις 5.937 μονάδες, o DAX 0,12% στις 7.059 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,34% στις 4.019 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v