Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Φθηνότερα δάνεια EFSF υπό προϋποθέσεις

Ο υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει μείωση επιτοκίων στα δάνεια προς προβληματικές χώρες, με την προϋπόθεση να εντάξουν δημοσιονομικές ρήτρες στην εθνική νομοθεσία.

Γερμανία: Φθηνότερα δάνεια EFSF υπό προϋποθέσεις
Ο υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Joerg Asmussen, δήλωσε ότι η ευρωζώνη θα μελετήσει την πιθανότητα φθηνότερου δανεισμού προς τις προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης, μέσω έκτακτων πιστώσεων, με την προϋπόθεση να υιοθετήσουν δημοσιονομικές ρήτρες στο σύνταγμά τους.

Ο κ. Asmussen υπογράμμισε ότι η Γερμανία δεν θεωρεί ότι υπάρχει κρίση στην ευρωζώνη και επανάλεβε ότι το Βερολίνο θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προασπιστεί την σταθερότητα στην ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Γερμανία θα δεχόταν να μειωθούν τα επιτόκια στα δάνεια αρωγής που παρέχει το ταμείο διασώσεων EFSF, ο κ. Asmussen απάντησε «ναι.»

«Ναι, σήμερα επιβάλλεται ένα συγκριμένο επιτόκιο στα δάνεια του EFSF προς, ας πούμε, την Ελλάδα. Μπορούμε να το ξαναμελετήσουμε, αν παράλληλα οι χώρες αποδεχτούν να ενταχθεί κάποιου είδους εθνικό δημοσιονομικό πλαίσιο στο σύνταγμά τους,» είπε ο κ. Asmussen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v