Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απόσταση αναπνοής από τις 12.000 ο Dow

Η δέσμευση Obama για βελτίωση της ρευστότητας, η αναμονή της Fed και σειρά ευνοϊκά αποτελέσματα τριμήνου, στηρίζουν τον Dow ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 12.000 μονάδες, για πρώτη φορά από το 2008.

Η δέσμευση του Αμερικανού προέδρου για βελτίωση της ρευστότητας, η αναμονή της Fed και μια σειρά ευνοϊκά αποτελέσματα τριμήνου, στηρίζουν σε κέρδη την Wall και πάνω από το σημαντικό φράγμα των 12.000 μονάδων τον Dow, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008.

Ο δείκτης Dow Jones ξεκίνησε την συνεδρίαση με ήπια πτώση, ενισχύθηκε πάνω από το "φράγμα" των 12.000 μονάδων ενδοσυνεδριακά και κινείται αυτή την ώρα 0,10% στις 11.986 μονάδες, ο S&P 0,21% στις 1.293 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.723 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με ανεπαίσθητες μεταβολές, μετά από μια διορθωτική, κατά κύριο λόγο, συνεδρίαση.

Στην βαρυσήμαντη ομιλία του ενώπιον του αμερικανικού έθνους, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε αρκετές από τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως το πάγωμα ορισμένων δημοσίων δαπανών, αλλά και την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Οι προτάσεις του, κρίνεται ότι μειώνουν τις πιθανότητες διπλής ύφεσης και είναι θετικές για τις αγορές.

Τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις αποψινές κρίσιμες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια και ενδείξεις για την μελλοντική ανάπτυξη, τον πληθωρισμό αλλά και την πιστωτική πολιτική της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη.

Ευνοϊκά επέδρασε στις συναλλαγές η ανακοίνωση θεαματικής αύξσηςη 17,5% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών Δεκεμβρίου.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, με μεγάλη άνοδο αντιδρούν οι μετοχές των αεροπορικών επιχειρήσεων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων United Continental και US Airways που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Yahoo αντιδρά, στον αντίποδα, αρνητικά στην πρόβλεψη εσόδων τρέχοντος τριμήνου.

Αρνητικά αντιδρά και ο τίτλος της Toyota Motor στην Wall Street, μετά την ανάκληση 1,7 εκατ. οχημάτων.

Η Boeing και η ConocoPhillips περιλαμβάνονται στις μεγάλες εταιρίες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα δ΄τριμήνου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντλώντας στήριξη από τις ενδείξεις ενδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, που στηρίζουν σε εύρωστα κέρδη του κλάδους μετάλλων, ενέργειας και εμπορευμάτων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,02% στις 5.979 μονάδες, ο DAX 1,04% στις 7.132 μονάδες, ενώ ο CAC 0,74% στις 4.049 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v