Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Moody΄s προς τις ΗΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου στις ΗΠΑ κρούει η Moody's εάν δεν αντιμετωπιστεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Είναι πιθανό να διατυπωθεί αρνητικό outlook μέσα στην επόμενη διετία, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης.

Προειδοποίηση Moody΄s προς τις ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έκρουσε η Moody’s, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να αναγκαστεί να θέσει αρνητικό outlook για την οικονομία των ΗΠΑ εάν συνεχιστεί η επικίνδυνη ανοδική πορεία του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Η επέκταση των φορολογικών περικοπών, που είχαν αρχικά επιβληθεί επί Προέδρου Bush και συνεχίστηκαν από τον κ. Barack Obama, και οι πιθανότητες να μην εγκρίνει το Κογκρέσο το πάγωμα των δημοσίων δαπανών που προτείνει ο Οbama είναι βασικές πηγές ανησυχίας για τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης.

«Αν και προς το παρόν δεν διατυπώνεται καμία ενέργεια ως προς την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ, το χρονικό περιθώριο για ενδεχόμενες μελλοντικές κινήσεις φαίνεται πως περιορίζεται και η πιθανότητα να διατυπωθεί αρνητικό outlook εντός διετίας αυξάνει», γράφει ο κ. Steven Hess της Moody’s.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Hess τονίζει επίσης ότι «λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης και των γεγονότων που ακολούθησαν, η τροχιά είναι χειρότερη τώρα από ό,τι προηγουμένως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v