Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα Wall εν μέσω καταιγισμού Q4

Η υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας και τα απογοητευτικά εγχώρια στατιστικά πιέζουν χαμηλότερα την Wall, με έντονες όμως επιλεκτικές τοποθετήσεις εν μέσω βροχής Q4. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Η ιαπωνική υποβάθμιση και η εγχώρια στατιστική απογοήτευση πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με έντονες όμως επιλεκτικές τοποθετήσεις καθώς κλιμακώνονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 11.983 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 1.296 μονάδες, και ο Nasdaq 0,23% στις 2.745 μονάδες.

Ο Dow κατέκτησε χθες ενδοσυνεδριακά τις 12.000 μονάδες για πρώτη φορά σε δύο χρονια και πλέον, κλείνοντας τελικώς με μικρή άνοδο στις 11.985 μονάδες.

Τα στατιστικά μεγέθη της ημέρας προκάλεσαν απογοήτευση, καθώς ανακοινώθηκε αναπάντεχα μεγάλη αύξηση στους νέους ανέργους και μείωση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Το πρόγραμμα των επιχειρηματικών ανακοινώσεων είναι ιδιαίτερα «βαρύ» σήμερα.

Η Caterpillar ενισχύεται 1,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών, ενώ η Netflix εκτινάσσεται 12% .

Η Nokia υποχωρεί σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη, μετά την προειδοποίηση για αδύναμη κερδοφορία.

Η Qualcomm ανακοίνωσε αύξηση κερδών 40% και ενισχύεται σχεδόν 5%.

Η AstraZenca κερδίζει 2,7% μετά την αύξηση καθαρών κερδών δ΄τριμήνου, ενώ η Potash ενισχύεται 3%.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης οι Eli Lilly, Lockheed Martin, Procter & Gamble.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Microsoft και η Amazon.com μεταξύ άλλων, θα δημοσιοποιήσουν τα μεγέθη τους.

Η υποβάθμιση της ιαπωνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s σε ΑΑ- προκάλεσε πιέσεις στην επενδυτική ψυχολογία, αλλά ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Τόκιο.

Στην Ευρώπη το μεσημέρι τα πρόσημα στράφηκαν σε θετικά και ο δείκτης FTSE κερδίζει αυτή την ώρα 0,2% στις 5.981 μονάδες, ο DAX 0,36% στις 7.152 μονάδες, ενώ ο CAC 0,21% στις 4.057 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v