Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσωπικό κέρδος-ρεκόρ 5 δισ.$ για τον J.Paulson

Ο διαχειριστής hedge fund, John Paulson, αποκόμισε προσωπικό κέρδος που ξεπέρασε τα 5 δισ. δολ. το 2010 και είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο ετήσιο έσοδο στην επενδυτική βιομηχανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της "WSJ".

Προσωπικό κέρδος-ρεκόρ 5 δισ.$ για τον J.Paulson
Ο διαχειριστής hedge fund, John Paulson, αποκόμισε προσωπικό κέρδος που ξεπέρασε τα 5 δισ. δολ. το 2010 και είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο ετήσιο έσοδο στην επενδυτική βιομηχανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Το τεράστιο κέρδος του κ. Paulson προκάλεσε κυρίως το στοίχημα 4 δισ. δολ. που έβαλε εναντίον (με τοποθετήσεις short) στα στεγαστικά δάνεια 2007, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ορισμένα βέβαια από αυτά τα κέρδη είναι "στα χαρτιά" και καθρεφτίζουν την αυξημένη αξία των ενεργητικών, που μπορεί να συρρικνωθεί αν τελικά δεν πάει καλά η επένδυση.

Από τότε όπου ο John Paulson έβγαλε κέρδος 15 δισ. δολ. για τα funds του από το σορτάρισμα της αγοράς στεγαστικής πίστης το 2007, οι επενδυτές τον θεωρούν "γκουρού" της βιομηχανίας hedge funds.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα businessinsider.com που παραθέτει ανεπίσημες πληροφορίες, το μεγαλύτερο hedge fund του κ. Paulson, το Advantage Plus, αναπτύχθηκε 17% πέρσι, ενώ το gold denominated fund ενισχύθηκε 37% φέτος.

Πέρα από το «σορτάρισμα» στην στεγαστική πίστη, τα ταμεία του πλούτισαν επίσης χάρη στο «σορτάρισμα» σε ευρωπαϊκές τράπεζες και τα κέρδη από επένδυση στην διεθνή τράπεζα Citibank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v